Yoga i en rolig atmosfære

Nye kurs 8./9. januar 2024


Vil du oppdage en mykere kropp og mer ro i hodet?
Lyst å prøve yoga i en avslappet, down-to-earth atmosfære? Vi starter snart to forskjellige kurs, et med klassisk men veldig skånsom yoga (myk yoga) og et fokusert på avspenning og dyp strekk (yoga for indre ro). Passer for både nybegynnere og viderekomne.

Yogalærer Ruben

Velkommen til ro & balanse.

Hei! Jeg heter Ruben og er født og oppvokst nord i Sverige. Jeg er vår sertifiserte yogalærer (RYS-200) som har 10 års erfaring innen yoga & meditasjon for bedrifter, festivaler, retreats og treningssentre. Jeg driver også Innergize Bedriftsyoga & Stressmestring her i byen. Min tilnærming til yoga er at hovedfokuset skal være pust og avspenning - alt mer enn det er bare en bonus. Jeg vil at du skal kunne komme hit presis som du er.

Hva er spesielt med yogatimene hos Tromsø Meditasjon & Yoga?

Våre kurs gir deg muligheten til å virkelig lande. Til å slippe skuldrene ned. Dette er ikke treningssenteryoga, men vi ser mer helhetlig på mennesket og livet. Vi flytter fokuset fra tankestrømmet og bekymringer inn til pusten og kroppen, noe som hjelper oss å være tilstede i oss selv. Vi tillater øyeblikket å bare være, uten å dømme eller sammenligne oss med andre. Kom gjerne i dine aller mest komfortable (og ikke nødvendigvis så fine) treningsbukser, uten parfyme og uten prestasjonsfokus. Det du får til får du til - yoga er ikke en konkurranse.

Noen tilbakemeldinger

"Yogalærer Ruben var veldig dyktig. Han har virkelig en ro med seg som smitter over på andre. Han viste og forklarte godt hvordan man utfører de ulike øvelsene. De kunne også tilpasses for hver enkelt deltaker. På dette kurset kan man komme som man er og være seg selv. Jeg fikk alltid en indre ro etter hver time"
"Jeg vil anbefale dette kurset til alle som føler et behov for å roe ned og finne indre ro i en hektisk hverdag. Dette er egenomsorg på høyt nivå."
"Anbefales på det sterkeste! Har kjent god effekt både psykisk og fysisk. Kurset har gitt meg en ro i sinnet jeg ikke hadde før, og kroppslige smerter som kom av stress er lindret uten medisiner. Har tidligere forsøkt yoga på treningssenter, men dette kurset var noe helt annet. Veldig rolig og behagelig atmosfære."
"Veldig god og rolig atmosfære. Det blir presisert at alle må kjenne på egen kropp, og at det ikke legges opp til konkuranse. Anbefales, og blir å fortsette på kommende kurs."
"Jeg har hatt muskulære smerter i kroppen lenge. Jeg har også slitt med indre uro. Etter å ha vært på kurset til Ruben har jeg blitt merkbart bedre, og jeg kjenner en god følelse i hele kroppen. Jeg har lært teknikker og fått verktøy der jeg kan slappe godt av. Jeg har lært øvelser som gjør kroppen mykere, og som lar meg slippe spenninger. Jeg har lært viktigheten av god pust, og å lande i øyeblikket. I en hektisk hverdag er dette noe jeg kan glemme, men yogakurset vil alltid hjelpe meg å finne tilbake til indre ro og refleksjon. Takk, Ruben."
"Jeg er kjempefornøyd med kurset, synes Ruben er en skikkelig flink instruktør. Mange av tingene som er sagt, er sagt på en fin måte og det huskes."

Myk yoga

Våre kurs i Myk Yoga er basert på styrkende, balanserende og aktive yogastillinger og sekvenser - alt gjennomført på en skånsom måte som gagner alle kroppens systemer. Fokuset ligger på tilstedeværelse og pusten. På denne måten kombinerer vi det å bygge styrke og energi i kropp og sinn med dyp strekking av musklene våre.

Hvordan foregår egentlig dette?
Hver time starter liggende på matten med dempet belysning og bevisst tilstedeværelse. Vi varierer mellom sittende, stående og til slutt liggende øvelser som vi holder i 5-10 pust. På denne måten kombinerer vi det å bygge styrke og energi i kroppen med dyp strekking av musklene. Vi holder en rød tråd igjennom timen med tilstedeværelse og dyp pust.

Passer dette for meg?
Kurset passer for deg som ønsker en pause fra en hektisk hverdag, har behov for å fylle på med energi, opplever mangel på smidighet og fleksibilitet, sliter med rygg, nakke og ledd, ønsker å finne godfølelsen i kroppen, eller bare ønsker å være mer tilstede i livet.

Men jeg har aldri prøvd yoga før...
Ingen problem. På våre timer får du god veiledning og vi tilpasser alle øvelsene etter ditt nivå og dagsform. Og våre yogakurs passer perfekt for nybegynnere da det ikke går så fort gjennom svingene - vi tar en ting av gangen.

Hva skal jeg ha med meg?
Du trenger ikke å ta med noe - vi har yogamatter, pledd, bolster, yogablokk og straps du kan bruke. Siden timen også inneholder dyp avspenning kan det være fint å ha litt ekstra klær for å være komfortabel og varm. Det kan være en behagelig bukse, overdel og eventuelt en tykkere genser og varme sokker.

Praktisk info

Hvor?

Vi møtes opp i Storgata 132A (LHL Tromsø). Her har vi store flotte lokaler der vi kan holde godt avstand til yoganaboen.

Når?

Du kan velge mellom enten mandager kl. 16:30-17:40 (på engelsk) eller 18:00-19:10 (på norsk). Oppstart 8. januar 2024, siste kurs 19. februar.

Pris?

1400kr for 7 ukers kurs (1300kr student / honnør / tidligere kursdeltakere)

Betale med Vipps?

Vi har ikke noen integrasjon med nettsiden enda, men du får gjerne Vippse kursbeløpet til 'Tromsø Meditasjon' (nummer 583 718) og skrive følgende info i betalingsmeldingen:
kursnavn/tid - ditt telefonnummer - din epost.

Yoga for indre ro

Et kurs i yoga for indre ro har et veldig rolig tempo, der vi bruker deler fra yin yoga (stillinger vi holder litt lengre) samt rolige flyt-sekvenser med langsom bevegelse og pust. Dette balanserer indre systemer, senker bakgrunnsstøyet av stress mange føler på, og gir rom til ettertanke.

Hva er egentlig dette for yoga?
Dette er en veldig rolig yogaform med fokus på det indre og den stille stunden. Når vi holder en stilling litt lengre skaper vi rom for refleksjon og ettertanke. Vi får muligheten til å flytte fokuset fra tankestrømmet og bekymringene til pusten og kroppen, noe som hjelper oss å være tilstede i oss selv. Vi tillater ting å være akkurat slik de er, uten å dømme.

Hvem passer dette kurs for?
Kurset passer for deg som opplever stress i hverdagen, er overstimulert, har mange tanker som svirrer, har behov for å fylle på med energi, har humørsvingninger, sliter med rygg, nakke og ledd, ønsker å finne godfølelsen i kroppen, eller bare ønsker å være mer tilstede i livet.

Hva om jeg aldri prøvet yoga før?
På våre timer får du god veiledning og vi tilpasser alle øvelsene etter ditt nivå og dagsform. Vi tar en ting av gangen. Så det går helt fint.

Hva skal jag ha med meg?
Du trenger ikke å ta med noe - vi har yogamatter, pledd, bolster, yogablokk og straps du kan bruke. Siden timen også inneholder dyp avspenning kan det være fint å ha litt ekstra klær for å være komfortabel og varm. Det kan være en behagelig bukse, overdel og eventuelt en tykkere genser og varme sokker.

Praktisk info

Hvor?

Vi møtes opp i Storgata 132A (LHL Tromsø). Her har vi store flotte lokaler der vi kan holde godt avstand til yoganaboen.

Når?

Vi starter to nye kurs, så du kan velge mellom enten mandager kl. 19:30-20:40 eller tirsdager kl. 16:30-17:40. Oppstart 8./9. januar 2024, siste kurs 19./20 februar.

Pris?

1400kr for 7-ukers kurs (1300kr for student / honnør / tidligere kursdeltakere)

Betale med Vipps?

Vi har ikke noen integrasjon med nettsiden enda, men du får gjerne Vippse kursbeløpet til 'Tromsø Meditasjon' (nummer 583 718) og skrive følgende info i betalingsmeldingen:
kursnavn/tid - ditt telefonnummer - din epost.

Yoga for Menn

Yoga for Menn

Inget kurs planlagt enda

Oppdag fordelene med yoga sammen med andre stivstokker! Yoga øker raskt i popularitet blant menn, og det med god grunn. I et samfunn med stadig økende prestasjonspress - at man skal være en supermann både hjemme og på jobben - innser mange viktigheten av indre balanse.

Samtidig vil vi her også bygge sterke og fleksible muskler samt forbedre restitusjonen. Et perfekt komplement til annen trening med andre ord. Så klart helt uten press og forventinger, bare kom presis som du er.

Og du - tips gjerne en du bryr deg om om dette kurset, det kan godt tenkes at han er åpen for å bli med.

Her er litt mer av hva yoga kan hjelpe deg med:

  • Redusere stress, angst og depresjon
  • Forebygge skader og forbedre kroppsholdning
  • Øke energinivå og konsentrasjon
  • Lindre mageproblemer og oppblåsthet
  • Frigjøre endorfiner som forbedrer humøret
  • Øke fleksibilitet, muskelstyrke og utholdenhet
  • Forbedre søvnen
  • Forbedre blodsirkulasjonen og styrke hjertet
  • Gi støtte og styrke for andre typer sport